Helpt acupunctuur tegen hoofdpijn?

Leven met hoofdpijn is heel zwaar. Helaas is dit voor veel mensen de realiteit. Acupunctuur werkt effectief tegen hoofdpijn en kan de hoofdpijnklachten verminderen of laten verdwijnen.

Oorzaken

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor hoofdpijn: hoofdpijn-migraine

  • een whiplash of een klap op het hoofd
  • stress
  • spierspanning
  • menstruatie
  • hoge bloeddruk
  • hormonale veranderingen
  • gebruik van medicatie

Soms kan voeding een trigger zijn. Bijvoorbeeld van chocolade, cafeïne, suiker en rode wijn is bekend dat ze hoofdpijn kunnen veroorzaken.

Onbekende oorzaak hoofdpijn

Lang niet altijd wordt een oorzaak voor de hoofdpijn gevonden. Veel mensen zijn al bij een arts geweest met hun klachten. Voorgeschreven medicijnen helpen niet en uiteindelijk krijgen ze te horen dat ze er mee moeten leren leven.

Hoofdpijndagboek

Om inzicht te krijgen wordt ook wel aangeraden om een hoofdpijndagboek bij te houden. Het kan helpen om inzicht te krijgen in hoe vaak je hoofdpijn hebt, en hoe erg de hoofdpijn is. Het kan ook helpen om onderscheid te maken tussen verschillende soorten hoofdpijn zoals spierspanningshoofdpijn, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, weekendhoofdpijn of migraine.

Acupunctuur helpt bij hoofdpijn en migraine

Acupunctuur kan bijzonder goed helpen bij hoofdpijnklachten en migraine. In de Traditionele Chinese Geneeswijze worden vele soorten hoofdpijnen omschreven. Voor elke soort bestaat er een bijbehorende behandelmethode. Ellen Olsthoorn Acupunctuur is gespecialiseerd in effectieve pijnbestrijding door middel van acupunctuur. Onder andere maakt Ellen daarbij gebruik van de Balans methode (Balance Method) van dokter Tan.

Leefstijl- en voedingsadvies

Ellen kijkt samen met jou naar jouw leefwijze en voedingspatroon. Een voedingsadvies kan dan ook onderdeel uitmaken van de behandeling. Samen met jou bespreekt Ellen op welke hoe een verandering in kleine haalbare stappen tot stand kan komen. Een verandering in leefstijl of voedingspatroon is een proces en vraagt soms om geduld en doorzettingsvermogen. Ellen Olsthoorn Acupunctuur kan je daarbij begeleiden en ondersteunen door middel van behandeling.

Wil je weten wat acupunctuur voor jou kan betekenen? Bel 06-48913360 of stuur een bericht via het contactformulier op deze website. Het is altijd mogelijk om langs te komen voor een vrijblijvend gesprek.