Wat is acupunctuur?

yin yangAcupunctuur is een klassieke Chinese behandelwijze. Het maakt onderdeel uit van de Traditionele Chinese Geneeswijze en wordt al eeuwenlang beoefend. Acupunctuur werkt vanuit een holistische kijk op gezondheid en welbevinden. Er wordt niet alleen naar de klacht gekeken maar ook naar de oorzaak. Factoren van invloed zijn bijvoorbeeld: klimaatomstandigheden, emoties, voeding, leefwijze, slaappatroon, beweging.

Meridianen

Acupunctuur maakt gebruik van energie die door ons lichaam stroomt via energiebanen, meridianen genoemd. Elke meridiaan vertegenwoordigt een bepaalde functie binnen lichaam en geest. Wanneer je fysieke of mentale klachten hebt, is vaak de energiebalans verstoord. Door het aanprikken van de juiste acupunctuurpunten, ontstaat er een nieuwe balans. Je maakt gebruik van de eigen lichaamskracht.

Acupunctuur werkt

Dat deze methode werkt, blijkt wel uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie. Ga op deze website naar de pagina wanneer acupunctuur voor meer informatie over te behandelen aandoeningen.