Werkwijze

Wat kun je verwachten bij een behandeling? Het eerste consult is het meest uitgebreid en dit consult duurt daarom wat langer. Bij de intake bespreken we waarvoor je behandeld wilt worden. Om een totaalbeeld te krijgen van je gezondheid stel ik uitgebreid vragen. Na de intake bekijk ik de tong en voel ik aan de pols. Dit geeft mij aanvullende informatie over de energiebalans en maakt het beeld compleet. Ten slotte stel ik een behandelplan op en start ik met de behandeling.

Een consult bestaat uit:

  • een intake
  • tongdiagnose
  • polsdiagnose
  • behandelplan opstellen en bespreken
  • behandeling
behandeling acupunctuur
Dunne naalden

Voor het aanprikken van de meridianen gebruik ik dunne naaldjes. Het prikken van de acupunctuurpunten kan een beetje gevoelig zijn maar doet over het algemeen geen pijn. De meeste mensen vinden het na afloop reuze meevallen.

Behandeling met warmte

Warmte kan een de behandeling met naalden versterken. Een behandeling kan daarom naast acupunctuur bestaan uit het toedienen van warmte door middel van moxa of het gebruik van een warmtelamp.

Leefstijl en voeding

Als daar aanleiding voor is kan een leefstijl- of voedingsadvies onderdeel uitmaken van de behandeling. Ellen bespreekt hoe een verandering in kleine haalbare stappen tot stand kan komen. Een verandering in leefstijl of voedingspatroon is een proces en vraagt soms om geduld en doorzettingsvermogen. Ellen Olsthoorn Acupunctuur kan dat proces begeleiden en ondersteunen door middel van behandeling.